Korlátaink

 2011.12.08. 14:56

Mindannyiunknak vannak korlátai, van akinek több, van akinek kevesebb. Hogy mennyi is, az attól függ, kinek mennyit sikerült már eddigi életében lebontania. És bizony, ha olyan emberrel találkozunk, akinek több van mint nekünk, azt tolerálni kell, és nem ítélkezni, hogy akkor ilyen vagy olyan. Észre kell vennünk, el kell fogadnunk, ha fontos nekünk a másik ember. Nem indulhatunk ki magunkból, nem lehetünk türelmetlenek, meg kell várnunk, hogy a másik ember önállóan bontsa le a sajátjat, ebben csak segíthetjük, támogathatjuk. Ezt tanultam mostanság. 

Amiben én segíthetek Nektek, hogy megosztok Veletek egy verset, ami nekem segített nagyon sok korlátomat lebontani, amikor arra gondoltam, hogy milyen párt is szeretnék.

Fogadjátok szeretettel!

Nem érdekel

„Nem érdekel, miből élsz.
Azt akarom tudni, mire vágysz, és hogy szembe mersz-e nézni a vágyaiddal.
Nem érdekel, hány éves vagy.
Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelmeidért, álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy.
Nem érdekel, hogy milyen bolygóid állnak együtt a holddal.
Azt akarom tudni, hogy megérintetted-e szomorúságod középpontját, hogy az életben sebet ejtett-e már valaha rajtad árulás és hogy további fájdalmadtól való félelmedben visszahúzódtál-e már.
Azt akarom tudni, hogy elfogadod-e fájdalmamat és fájdalmadat anélkül, hogy elrejtenéd, vagy mindenképpen megváltoztatni akarnád.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni, az eksztázistól megrészegedve anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak, reálisak, és emlékezzünk az emberi mivoltunk korlátaira.
Nem érdekel, hogy igazat beszélsz-e.
Azt akarom tudni, hogy mersz-e másnak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz.
Hogy elviseled-e a csalódás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet.
Azt akarom tudni, hogy hűséges vagy-e, s ez által megbízható.
Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem mindennap pompázik, és hogy tudod-e Isten jelenlétéből meríteni életed.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni, és a tóparton állva mégis az ezüst Hold felé kiáltani: Igen!
Nem érdekel, hol élsz, és mennyi pénzed van.
Azt akarom tudni, fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után, megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek megadd mindazt, amire szükségük van.
Nem érdekel, ki vagy, és hogy kerültél ide.
Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz közepébe anélkül, hogy meghátrálnál.
Nem érdekel, hol, mit és kitől tanultál.
Azt akarom tudni, mi ad neked erőt belülről, amikor kint már minden másnak vége van.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni saját magaddal és hogy igazán szeretsz-e magaddal lenni az üres pillanatokban."
                                                   

Oriah Hegyi Álmodozó indián törzsfőnök verse

Címkék: élet szerelem szeretet esély önismeret társ tudatosság önfejlesztés korlátaink

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosabbelet.blog.hu/api/trackback/id/tr883448129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása