Újra jelentkezem és a célom az, hogy minél hamarabb befejezzem ezt a sorozatomat, megígértem. És azért minél hamarabb, mert utána le szeretném zárni a blogomat. Azt még nem tudom, hogy csak egy időre vagy végleg, az okáról majd az utolsó bejegyzésemben írok Nektek, az alapján csak így lesz helyes. De nézzük az igaz szeretet megéléséhez szükséges következő fontos pillért.

A Bizalom ereje

Nehézségeink, amelyek kapcsolatainkban jelentkeznek, olyan problémák eredményei, amelyeket gyermekkorunkból, néha előző kapcsolatainkból hozunk magunkkal. Mindannyian gyermekkorunk élményeinek hatalma alatt állunk, de csak akkor, ha megengedjük, hogy a múlt hatalma uralkodjon felettünk. A jövőnek nem kell feltétlenül olyannak lennie, mint a múlt volt. Akármilyen volt is a múlt, bármit tapasztaltunk is meg a múltban, valamennyiünknek megvan a képessége, hogy megváltoztassa azt.

Ha nem bízunk meg valakiben, akkor azt a személyt nem tudjuk szeretni, azért mert bizalom hiányában gyanakvóvá válunk, nyugtalanná, és állandóan attól félünk, hogy a másik ember becsap bennünket. Ez kibírhatatlan nyomást jelenthet a kapcsolatnak -- az egyik fél veszélyt érez, a másik csapdában érzi magát. Ha nem vagyunk képesek valakiban megbízni, akkor a kapcsolat kudarcra van ítélve.

Ezért az egyik legfontosabb kérdés, amit fel lehet tenni magunknak: "Feltétlenül és teljesen megbízom a partneremben?" Ha a válasz: "Nem.", akkor alaposan el kell gondolkodni és meg kell vizsgálni a kapcsolatot, mielőtt nekiszentelnénk az életünket. A bizalom életbevágóan fontos két ember kapcsolatában. Nemcsak tudni kell a másik emberben megbízni, de magában a kapcsolatban is bíznunk kell. Minél inkább a szétválásra összpontosítunk, annál inkább valószínűsítjük, hogy be fog következni. Éppen ezért kell a kapcsolatban hinni és megbízni, úgy élni, hogy legyen bár tűzvész vagy özönvíz -- a kapcsolat sose érjen véget.

Még a gondolat erejénél írtam, hogy a gondolatok és félelmek bekövetkezhetnek, pusztán azért, mert hiszünk bennük. Ha problémákat képzelünk el, akkor ezek a félelmek tükröződnek a cselekedeteinken és ilyen esetben gyakran létre is hozzuk a problémákat. Sok ember már korábban problémát csinál magának életében, mint mielőtt bármilyen probléma is jelentkezne. De ez a hozzáállás nem segíti a szeretetet és a boldogságot. Az egyetlen módszer ennek a problémának a megoldására, megtanulni megbízni magunban, a partnerünkben és az életben.

Másrészről, ugyanennyire fontos, hogy viselkedésünkkel kivívjuk partnerünk bizalmát, hogy a lekisebb kétsége se legyen velünk kapcsolatban.

De hogyan lehet megtanulni hinni az emberekben, ha a probléma gyökere a gyerekkorban ered? Életünk akkor változik meg, ha mi magunk megváltozunk! Nem kell a múlt áldozataként élnünk. Mindannyian képesek vagyunk megváltozni. Mi magunk írjuk életünk könyvét. A következő oldalnak nem kell feltétlenül olyannak lennie, mint a múlt. Új fejezetet kezdhetünk. Nem fontos, mi történt korábban.

Idézet:

"Olyan sok emberrel találkoztam, akik teljesen le voltak törve amiatt, hogy egyedül élnek, és azt gondolták, hogy sohasem találnak hosszantartó, szeretettel teli kapcsolatot. És ismertem sok olyan embert, akik egy szeretetet nélkülöző, boldogtalan kapcsolat csapdájában érezték magukat. Néha elvesztették a reményt, csalódottá, elkeseredetté és cinikussá váltak, aztán így élték életüket, elhidegülve. egyedül érezték magukat, vagy csapdában, reménykedve, hogy valamikor valami szokatlan történik az életükben, ami mindent megváltoztat. De a valóság az, hogy az egyetlen ember, aki valamit megváltoztathat életünkben, azok mi magunk vagyunk. senki más!

Összefoglalva

A bizalom életbevágóan fontos az igazi, szeretettel teli kapcsolatokban. Bizalom nélkül az egyik ember gyanakvóvá válik, nyugtalanná és tele lesz előítéletekkel, félelmekkel, a másik úgy érzi, lélektani csapdába került, azt hiszi, hogy nem hagyják szabadon lélegezni, és érzelmileg negfojtják.

Lehetetlen valakit igazán szeretni, ha nem bízunk meg benne teljesen.

Cselekedjünk úgy, mintha kapcsolatunk a szeretett emberrel sohasem érne véget.

 

 

 

Címkék: élet boldogság szeretet bizalom önfejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosabbelet.blog.hu/api/trackback/id/tr813459729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása