A könnyed, önfeledt nyár után, amit azt hiszem majd mindannyian nagyon szeretünk, megérkezett az ősz. Sokan nem szeretik, eddig én is így voltam ezzel. Vége a nagy szabadságnak, sok fénynek, melegnek, itt a suli stb. Ezért gondoltam, hogy mind magamnak, mind Nektek segítek abban, hogy találjuk meg az ősz szépségét, értelmét és érezzük magunkat ősszel is nagyon jól.

Eltüntem egy kicsit, ne haragudjatok, nagyon kevés a szabadidőm, de igyekezni fogok, sok mindenről szeretnék még írni. Én is rendrakós és otthonteremtős időszakomban vagyok. De nézzük, miért van szükségünk rendre, mikor is lehet körülöttünk harmónia.
 
Testünket, lelkünket és a körülöttünk lévő világ minden egyes elemét energia alkotja és tartja mozgásban. Harmóniánk megteremtése érdekében hagynunk és segítenünk kell ezt az energiát szabadon áramolni.
A teljes kiegyensúlyozottságunk elérése érdekében találjuk meg az egyensúlyt
• a körülöttünk lévő világgal,
• a körülöttünk élő emberekkel,
• a testünkkel,
• és a lelkünkkel.
 
Otthonunk, a béke szigete
 
Életünk minden pillanatában energia vesz körül minket, ez alól lakásunk sem kivétel. Amellett hogy otthonunkat saját ízlésünknek megfelelően rendezzük be, ne feledkezzünk meg róla, hogy szabad mozgást biztosítsunk az éltető energia folyamatos áramlásának. Ha meggátoljuk az energiák szabad mozgását, az gátlásokat, betegséget, romlást hozhat életünk különböző részterületeire. Az energia folyamatos áramlása pozitív hatást gyakorol ránk. Egészséget, örömet, egyensúlyt, életerőt, jólétet és sikert hoz életünkbe.
 
Lássuk az alapokat:
 
1. Végezzünk egy alapos nagytakarítást:
• Szabaduljunk meg azoktól a dolgainktól, melyeket legalább 2 éve nem vettünk kézbe. A használható darabokat ajándékozzuk rászorulóknak, ez jót tesz lelkivilágunknak is.
Azzal, hogy a szükségtelen holmijainktól megszabadulunk, helyet adunk új értékeknek és lehetőségeknek.
• Ne tartogassunk olyan tárgyakat, amelyekhez rossz emlék társul vagy egyszerűen nem szeretünk ránézni.
• Dobjuk ki a törött, hiányos, toldott-foldott tárgyainkat, csak a negatív energiákat erősítik.
• Tisztítsuk meg gondosan az eldugott sarkokat, hiszen itt negatív energiák halmozódhatnak fel.
2. A fény energiaforrás, gondoskodjuk arról, hogy otthonunkba nagy mennyiségű fény juthasson.
3. Alakítsuk ki úgy otthonunkat, hogy békét és nyugalmat sugározzon. Érezzük magunkat jól otthon, így gyorsan kipihenjük a nap fáradalmait, feltöltődünk és másnap újult erővel fogadjuk a reggelt.
4. Tartsunk rendet magunk körül, hiszen a rendetlenségben elakad a pozitív energia, negatív testvérének azonban nagyon jó táptalaj.
5. Tartsunk sok egészséges növényt a lakásban. A növények elszívják a káros energiákat és életerővel töltik meg a teret.
6. Ha tehetjük, szerezzünk be háziállatot. Az állatok rengeteg vidámságot adnak, magukhoz vonzzák a káros energiákat és pozitív életerőt sugároznak puszta létükkel.
 
A környezetünk rendberakása után, az emberekkel, a testünkkel és a lelkünkkel kell harmóniát alkotni, amiről még írok Nektek.
 
Ide kapcsolódik egy tanmese a szükséges dolgokról, amit majd ideírok Nektek, csak elő kell keresnem. A nagy rendben jól elraktam. :-) Szép napot!
 

 

Címkék: ősz rend színes harmónia

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosabbelet.blog.hu/api/trackback/id/tr752328779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása