Ahogy ígértem, elkezdem a sorozatot, amelynek első része arról szól, hogy gondolataink meghatároznak minket. Fogadjátok szeretettel.

A gondolat ereje

Mi azzá, olyanná válunk, ahogyan gondolkodunk. Ha gondolataink rosszindulatúak, rosszindulattal találkozunk, ha örömmel teli gondolatunk van, örömöt fogunk érezni. Ha gondolataink boldogok, boldogságot érzünk és ha gondolataink szeretetteljesek, szeretetet fogunk érezni. Változtassuk meg a gondolatainkat és megváltozik az, amit átélünk. Ez ilyen egyszerű. Persze ezt könnyű mondani! Igaz ez nem könnyű, de ezért szokták mindani, hogy: " Nagy az, aki legyőz egy hadsereget, de igazán nagy az, aki legyőzi önmaga szellemét."

De ez lehetséges. Mi magunk választjuk meg a gondolatainkat. Ugyanakkor sajnos már gyerekkorban helytelen gondolatok kiválasztására tanítanak minket. A másik ember elítélésére, előítéletekkel viszonyulni azokhoz, akik különböznek tőlünk. A probléma az, hogy a gyermek felfogását a szeretetről alapvetően a szülők alakítják ki. Ugyanis ahogyan a szülők egymáshoz és a gyermekeikhez viszonyulnak, az alakítja ki a gyermek szeretetről alkotott felfogását. Pl. ha a gyerekkel állandóan kiabálnak és verik, akkor úgy fogja gondolni, hogy ez az egymás szerető emberek között megengedhető viselkedésforma, lehet kiabálni a másikkal és lehet verni. Hát ezért kell sokszor megtanulnunk, hogy mi is igazából a szeretet és mit jelent szeretettel viseltetni a másik iránt. Módosítanunk kell a szeretetről bennünk kialakult képet és elveket.

De hogyan tudjuk megváltoztatni azt, ami hosszú éveken keresztűl rögzült bennünk? Elveink és meggyőződéseink megváltoztatásával kell kezdenünk, tehát gondolataink, gondolkodásunk megváltoztatásával, mégpedig pozitív megerősítések (affirmációk) segítségével.

A pozitív megerősítés - az egy állítás, amelyet hangosan vagy magunkban kijelentünk és amelyet ha elég gyakran ismételünk, megváltoznak a gondolataink és a meggyőződésünk. Pl. ha úgy gondolod, hogy nem tudsz hosszantartó szeretetteljes kapcsolatot kialakítani, akkor ezzel a megerősítéssel kell kezdened: " Szeretetet hozok létre életemben, azáltal, hogy szeretek másokat. Ma mindenkihez szeretettel fogok viszonyulni. Könnyen alakítok ki szeretettel teli kapcsolatokat"; vagy "Képes vagyok szeretetteljes kapcsolatot létrehozni az életemben."

Ha pedig egyáltalán nem hiszed, hogy megtalálod a számodra ideális partnert vagy lélektársat, akkor mondhatod azt, hogy " A számomra ideális partner a szükséges helyen és a szükséges időben megjelenik az életemben"

Ezzek a megerősítések megváltoztatják a gondolatok folyását és a tudatalatti meggyőződéseket. A gondolatok határozzák meg cselekedeteinket, cselekedeteinbkől áll össsze viselkedésünk, viselkedésünk pedig meghatározza sorsunkat. Ezeket a pozitív megerősítéseket olyan gyakran kell ismételnünk, amilyen gyakran csak tudjuk.

Ezeken kívül tudatosan tisztáznunk kell, hogy mit jelent számunkra a szeretet, a szerelem és mit jelent számunkra szeretni valakit. Szeretni valakit azt jelenti, hogy gondoskodunk róla, mellette vagyunk, amikor szüksége van ránk, azaz abból kiindulva cselekszünk, hogy a másiknak a legjobb legyen. Gondoljunk arra és vegyük figyelembe, amire szüksége van, vegyük figyelembe a kívánságait. Ahhoz, hogy ezt megtegyük, a másik helyébe kell képzelnünk magunkat, az ő szemszögéből kell néznünk a világot. Azt kell néznünk, hogy mit tehetek meg a partneremért. Ha nem gondolunk arra, hogy mire van szüksége a másiknak, akkor nehéz szeretettel viszonyulni hozzá.

Tehát minden a gondolkodással, a gondolattal kezdődik, a szeretetteli gondolatok szeretetteljes cselekedetekhez és szeretetteli események átéléséhez vezetnek.

De gondolataink nem csak segítenek megtalálni az ilyen kapcsolatokat, hanem segítenek felismerni az ideális partnert, amikor az megjelenik az életünkben. De hogyan lehet ezt felismerni? Tudnunk kell, hogy milyen az ideálunk, még mielőtt találkozunk vele, el kell gondolkodni azokról a tulajdonságokról, amelyek nekünk fontosak lehetnek a másik emberben. Fizikai, szellemi, emocionális és lelki tulajdonságokról. Pl. magas vagy alacsony? Sovány vagy testes? Vagy mi a munkája, a hobbija, mi érdekli? Milyen legye a temperamentuma? Fontos-e, hogy okos legyen? Ha nem gondolkodunk el az ideális partnerünk tulajdonságairól, akkor könnyen csapdába eshetünk, engedünk a szexuális vonzalomnak vagy csupán csak félünk az egyedülléttől.Ennek követketében pedig azon vesszük észre magunkat, nem azzal, nem olyan emberrel élünk együtt, akire vágytunk. Ugyanis a szerelem nem vak, a vágy és a szexuális vonzódás viszont igen.

 

Címkék: szerelem szeretet pozitív gondolkodás gondolat ereje affirmáció pozitív megerősítés

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosabbelet.blog.hu/api/trackback/id/tr782180866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása