AZ ADNI TUDÁS

Hmm.. pont ez következik a sorozatomból és bizony itt a karácsony. Sokáig nem volt időm erre járni és most amikor van, megnéztem, hogy mi következik a sorozatból: "az adni tudás ereje". Azt hiszem ez épp aktuális.

Amikor mosolyogsz valakire, mi történik általában? Visszamosolyog. Nem mindenki reagál így, de a többség igen. A szeretet olyan, mint a bumeráng, mindig visszatér. És emlékeznünk kell arra, hogy az anyagiakkal ellentétben a szeretetből végtelen tartalékunk van. Nem veszítünk el belőle, amikor adunk. Valójában az egyetlen mód, hogy kivesszen a szeretet belőlünk, az, hogy nem adunk belőle másoknak.

Sokszor mondják, hogy egyáltalán megpróbálni némelyik emberhez szeretettel viszonyulni-az egyszerűen felesleges időpocsékolás. De tegyünk fel erre egy-két kérdést: Ha volna valamilyen magod, amelyből csodálatos növény, virág fejlődne ki, hová ültetnéd? Gyönyörű erdőkbe, csodálatos zöldellő ligetekbe, vagy egy üres mezőre? Milyen földnek van inkább szüksége vetésre, és melyik földön mutatkozik meg jobban az eredmény? És ha ez a mag a szeretet magja, hol van rá inkább szükség? Azokban a szívekben, amelyek tele vannak szeretettel, vagy az elkeseredett szívekben, magányos embereknél?

Ahhoz, hogy mosolyogjunk, pontosan annyi erőfeszítés kell, mint ahhoz, hogy összeráncoljuk a szemöldökünket. Ahhoz, hogy barátságos szavakat mondjunk, pontosan annyi idő kell, mint a kritizáláshoz. Választhatunk: ugyanolyan könnyen viszonyulhatunk szeretettel másokhoz, mint haragosan, vagy közönnyel.

Az egyik probléma az, hogy nem akarunk elsőként adni. Akkor adunk, amikor már adtak nekünk. Azt, hogy szeretetet adjunk, túl gyakran feltételhez kötjük. Azt mondjuk: csak akkor foglak szeretni, ha Te szeretni fogsz engem. Mi állandóan arra várunk, hogy valaki megteszi az első lépést. És ez az egyik oka, hogy az emberek ritkán érzik a szeretetet - azt várják, hogy valaki először őket szereti meg. De ez hasonlatos ahhoz, mintha a zenész azt mondaná: "Akkor fogok játszani, ha az emberek elkezdenek táncolni.".

Az igazi szeretet nincs feltételekhez kötve, semmit sem kér cserébe. Ha kér cserébe, az nem szeretet. Az ajándék nem ajándék, ha nem ingyen adjuk és cserébe várunk érte valamit. A szeretet nem szeretet, ha feltételhez kötjük.

Cselekedjünk jót, csak úgy!

Ha adsz, az segít egy szeretetteljes kapcsolat létrehozásában is. Ez egy olyan valami, ami mindig működik. Adni - biztos garanciát jelent két ember boldogságára és szerelmére, egész életükre. Mert ha a felek arra figyelnek, hogy mit tudnak adni a kapcsolatba és nem arra, hogy mit tud kivenni belőle, akkor sohasem követnek el hibát. 

Szeretni - azt jelenti, hogy egy részt adsz magadból, fizetséget nem kérve és feltételek nélkül.

Boldog Karácsonyt!

 

 

Címkék: karácsony szív mosoly szeretet ölelés adás

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosabbelet.blog.hu/api/trackback/id/tr282527586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása