Teremtés

 2010.08.17. 15:50

Még mielőtt folytatnám a párkapcsolati sorozatomat, a gondolat erejéhez szorosan kapcsolódik (lényegében ugyanaz) a teremtés folyamata. Erről számos helyen olvashattál már, de az egyik alap könyv, ami erről szól "A Titok című" könyv Rhonda Byrne-től. De nézzük hogyan is tudsz teremteni, na persze ha akarsz.

A teremtéshez nagyon fontos a képzelet ereje. Ha valamiről képet tudunk alkotni, az azt jelenti, hogy gondolatban megteremtettük. Ha ezt fel tudjuk tölteni érzelemmel, egy idő után megvalósul a világban, fizikai szinten is. Nagyon sok vágy van, amely a boldogságot megakadályozza, és néha egyik-másik teljesül, akkor boldognak érezzük magunkat. Ha azonban megtanuljuk a képzeletünket használni, és azt a szeretet forrásán keresztül működtetjük, akkor vágyakozás helyett képesek vagyunk teremteni. Egy egészen más szintről van szó. Ha valamilyen élményt, tárgyat vagy kapcsolatot szeretnénk bevonni az életünkbe, akkor ezt - ha van róla belső képünk - képesek vagyunk megteremteni.

A legnagyobb tévedés ugyanakkor az, ha nemcsak a kívánt helyzetet képzeljük el, hanem a - szerintünk legjobb - oda vezető utat is. Na ez az, amit nem kellene. Elég, ha csak a kívánt eredményt vizualizáljuk újra és újra, és nem törődünk azzal, hogy milyen út vezet oda, vagy miként fog megvalósulni a gyakorlatban.

Ugyanakkor érdemes figyelni a szív szavára is, azaz arra az érzésre, amit a mellkas közepén, a szívcsakrában érzünk vizualizáció közben. Ha az érzés kellemes, felemelő, boldog érzés, minden bizonnyal jó úton járunk. Ha az érzés kellemetlen, lelkiismeret-furdalás jellegű, akkor ezt a figyelmeztetést érdemes komolyan venni.

A kívánt eredmény vizualizálása után fel kell töltenünk érzelemmel. Át kell élnünk az örömteli állapotot, amely abból fakad, hogy amit kívántunk, az "már megvan". A gyakorlatot nem elég egyszer elvégezni. Az nem ad elég energiát a megvalósuláshoz. Elképzeljük azt, amit szeretnénk, feltöltjük érzelemmel, úgy érezzük, sőt biztosan tudjuk, hogy ez magasabb szinten már létezik, tehát nem hit kérdése. Ezután legalább 3 hétig minden nap elvégezzük a gyakorlatot.

Tehát vágyakozás helyett a lelki fejlődés magasabb szintjén képesek vagyunk teremteni. Aki nem képes, az miért nem képes? Nincs belső képe arról, amit szeretne. Kép nélküli, tehát képtelen. Benne van a nyelvben. Ha van képe, akkor képes megvalósítani bármit.

 

 

Címkék: teremtés képzelet vonzás

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosabbelet.blog.hu/api/trackback/id/tr582228278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása